Тринадесет европейски държави създадоха коалиции на възможностите“ с Украйна, за да

...
Тринадесет европейски държави създадоха коалиции на възможностите“ с Украйна, за да
Коментари Харесай

Лойд Остин: 13 европейски страни създадоха „коалиции на възможностите“ с Украйна

Тринадесет европейски страни сътвориха „ коалиции на опциите “ с Украйна, с цел да ѝ помогнат, първата среща на техните представители се организира тази заран. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин при откриването на съвещанието на контактната група за военна помощ на Киев (формат " Рамщайн " ) в базата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Германия (Рейнланд-Пфалц), съобщи ТАСС.

" Тази заран председателствах първата среща на водачите на " коалициите на опциите ". И съм признателен на Дания, Естония, Франция, Германия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша и Обединеното кралство за образуването тези обединения ”, сподели Остин. Той означи, че осем от тези обединения „ са постигнали забележителен прогрес “ през последните седмици. Шефът на Пентагона добави, че работата с други „ обединения на опциите “ също ще продължи за „ откриването на пропуски “ и ще помогне на Киев да сътвори „ голяма мощ “, с цел да обезпечи бъдещето на страната. Както съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати, „ обединенията на опциите “ акцентират ангажираността на техните участници към концепцията за гарантиране на дълготрайната сигурност на Украйна, а страните поддържат твърда позиция по този въпрос.

По-рано, на взаимна конференция след среща сред френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц и полския министър председател Доналд Туск (т.нар. формат „ Ваймарски триъгълник “ – Германия, Франция, Полша), участниците обявиха, че западните страни имат намерение да закупят оръжия за Украйна на международните пазари и ще създадат нова коалиция с далекобойна артилерия за Украйна в границите на формата " Рамщайн ". Освен това, съгласно Шолц, страните от Европейски Съюз имат намерение да употребяват приходите от съветски активи, замразени в Европа, за финансиране на покупки на оръжия за Киев.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че изпращането на оръжие на Киев от Запада и подпомагането на образованието на украинската войска единствено удължава спора и не трансформира обстановката на бойното поле, прибавя ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР